woensdag 13 juni 2012

Vallsta tentoonstelling

Een heerlijke dag gehad: was schitterende weer, dus dan is het heerlijk om eruit te zijn en van de natuur te genieten hier in Zweden.

In Vallsta staat een schitterende oude boerderij, die helemaal is opgeknapt, en hopelijk op de lijst komt te staan van UNESCO als natuurmonument. Tijdens de zomermaanden zijn deze huizen 3 maanden open, Vallsta elke dag, maar elke woensdag is er koffie servering, en  worden er dingen gedaan met kinderen.
In de schuur waren ze bezig om veel antiek speelgoed neer te zetten voor de kinderen, waar ik vroeg jaren mee gespeeld werd, heel leuk om te zien, al dat hout snijwerk.


Nu toen naar de kussen tentoonstelling, nu dames schitterende kussens, maar dit is weer zo een tentoonstelling, het krijgt een hele pagina in de krant, en dan is er maar een kamertje waar ze allemaal boven op elkaar liggen, en dat is dan zo jammer, want er lagen schitterende exemplaren tussen, Ze zijn verzameld van over heel Zweden. (Ik heb er ook nog wel een paar voor ze liggen, mijn  vriendin Margretha werkt daar , wat ik niets wist, en opeens stond ze daar!! had haar al een tijdje niet gezien, dus het was even een leuke ontmoeting)














Het was een schitterend huis, en je kan dan zien hoe ze vroeger woonden, wat s ik zo schitterend vind is; dat in de meeste huizen het behang nog er zo mooi uitziet, Het is met de hand gedrukt, de techniek bestaat nog steeds,ik schrijf daar nog wel eens over.




Vroeger stuurde je elkaar vaak een gedicht voor je verjaardag of zo. Dit is er een van, is het niet schitterend, helemaal met de hand gedaan.
 En op elke tafel lag een geborduurd tafelkleed, ook deze kleden hadden allemaal een naam, Margrit heeft het me allemaal staan uitleggen, en elk patroon heeft een naam, of komt uit een bepaald district



Nu we zijn er nog niet hoor dames, maar ik sluit nu af, want moet naar de kapper van de week meer, houtsnijwerk, loppisen , nu jullie snappen het wel, het was weer een dag met een goud randje.

Dus Margit heel heel hartelijk bedankt voor deze heerlijk dag.
Margit många tack för denna underbara dag.

Fijne dag allemaal en ik hoop dat jullie even mee hebben genoten van het eerste gedeelte,
Kom van de week weer bij jullie langs. Liefs Joke
 Plus dat onder 2 bezoekers vandaag er 2 sleutelhangers worden uitgeloot,als dank dat jullie langskomen, dat gaat meer gebeuren, tijdens de zomermaanden. Vrijdag laat ik weten wie de 2 dames zijn.

32 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je zo'n schitterende dag hebt gehad en ons zo laat meegenieten van alles wat je hebt gezien.
    groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. yvonne van golde13 juni 2012 om 08:54

    hoi astrid. inderdaad wat een mooie kussen en dan te ontdekken dat elk patroon een eigen streek vertegen woordigd. ik kan me voorstellen dat je hebt genoten

    groetjes yvonne(arnemuiden)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo konden we ook genieten van de tt, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi kussens , moet hier ook maar eens gaan zoeken naar tentoonstellingen
    gr uit noorwegen van janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk zeg. En wat fijn dat je zo'n leuke dag hebt gehad. Ik heb toevallig ook een kussenblogje (lol). Fijne dag (lekker nagenieten).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk al die kussens en dat mooie borduurwerk. Zou zo op de fiets stappen om zelf te gaan kijken , maar ja die afstand he. Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk om zo'n prachtig huis van binnen te zien! De sleutelhangers zien er ook goed uit, maar volgens mij stuur je al iets naar me op dus het lijkt me beter om het aan iemand anders te gunnen,

    Groeten, Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat was inderdaad weer een dag met een gouden randje. Altijd leuk om foto's te maken en de geschiedenis door te vertellen. Wat een schitterend behang had men....!
    groetjes, Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat is dat weer genieten. Leuke dag had je. Zat net te denken dat het borduren van "landskapsbroderier" echt iets voor jou zou zijn.Nieuwe methodes en andere materialen. Er zijn heel veel boeken over en elk landskap heeft zijn eigen kleuren en technieken en je hebt kennelijk iemand die je ermee kan helpen.
    Mooi dat behang ook. Prachtig huis.
    Fijne dag
    Kram
    Anje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende reportage heb je gemaakt, en de kussens prachtig. De kussens met de bloemen (ille broder? ) vind ik het mooist. Lijkt een beetje op het Marker borduren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig die kamers in de villa,en het houtsnijwerk is schattig! Maar de kussens zijn echte handwerkjuweeltjes! En fijn dat je dit kon meemaken!
    gr. Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik zie de derde foto van kussens en herken daar de kussens die op de bank van mijn ouders liggen. gemaakt door mijn oom die nu niet meer leeft.
    vraag me nog steeds af hoe hij die gemaakt heeft.
    maar wat veel leuke kussens heb je mogen bewonderen.
    lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het huis en de tentoonstelling zijn prachtig! Ik zou niet weten wat ik eerst moest kijken het huis, behang of de prachtige handwerken. Toch maar eens naar Zweden op vakantie gaan, mooi land.
    Fijne dag, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk zo'n dagje weg met iemand die overal wat vanaf weet. Maakt het 2x zo gezellig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ben blij dat je eindelijk weer eens een dag met een gouden randje hebt gehad, daar was je wel aan toe, hopelijk worden het er meer.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wow, dat was een leuke dag. Leuk zoveel foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een verscheidenheid aan kussens, ik vind ze niet allemaal mooi, maar er zijn er bij die ik direct mee zou willen nemen! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een pracht Joke ik dacht dat alleen in de middeleeuwen de dames kunstig waren , maar kijk onze joke vindt de meest prachtige dingen direct om de hoek hahahaha.

    Lieve groetjes Mia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een schitterende werkstukken!
    Joke, , je hebt een sunshine award, kijk maar even op mijn blog ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Joke wat een prachtig huis heb je bezocht. Wat jammer dat die mooie kussens zo wat op elkaar lagen...Dat behang....geweldig mooi zeg! Ben benieuwd naar het vervolg verhaal...groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Fijn, dat je zo hebt genoten. Ik heb met je meegekeken en kwam tot de conclusie dat daar vast geen armlastige boer heeft gewoond ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Fijn dat je zo'n heerlijke dag gehad hebt, en je ons mee laat genieten. Krijg gewoon heimwee :):)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat fijn te lezen dat je zo genoten hebt, de foto's zijn mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooie foto's laat je zien. Maar dat hoort ook bij zo'n super dag.

    Groetjes,
    Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh Joke, wat een prachtig handwerk laat je zien. Eén van de tafellakens op de laatste foto's zag ik ook bij Erikshjälpen, maar niet meegenomen. Ik had wel een aanhanger kunnen vullen ;(
    Wat een fijne dag had je, ik heb even mee genoten.
    Kram,

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Joke,

    Wat een schitterende kussens zitten er tussen. En ook prachtig borduurwerk.
    Die huizen zijn een beetje Skansen, maar dan in het klein qua oppervlak.
    Geniet ze van deze uitstapjes.

    Groetjes, Lenny

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik had graag met je meegewild. Wat Heb je leuke dingen gezien. Had je niet een paar kussens stiekem mee kunnen nemen. De varens vind ik ook schitterend. Heerlijk voor je dat zo'n fijne dag hebt gehad. Kun je weer een poosje op teren.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een schitterende boerderij. Je hebt weer prachtige dingen gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Heerlijk, bedankt voor de mooie foto's met mooie tafelkleden en inderdaad heeeeeeeel mooi behang.
    Een aantal mooie kussens kwamen voorbij ( niet allemaal even mooi !)
    De sleutelhangers zijn heel leuk, dat paardje en die haan.
    En apart, zo'n boerderij. Daar heb je hier in NL een totaal ander beeld bij.
    groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat schitterend allemaal zeg! Vind je echt zoveel handwerk nog in Zweden, of moet je dan wel weten waar je moet zijn? Dank je wel voor het laten meegenieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat fijn voor je dat je weer een heerlijke dag hebt gehad. Mooie foto´s.
    Kram Piets

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Och, wat een moois allemaal... Zucht... Geniet maar lekker na van deze heerlijke dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita