woensdag 18 april 2012

Zo ik ben er weer

ik ga van de week weer aan de schrijf eerst even bij komen. Mijn ziekte heeft nu een naam, mijn kleine zenuwengestel is aangetast, helaas niets meer aan te doen. Ik heb van het ziekenhuis pijnpleisters meegekregen. voor 5 weken en dan bekijken of dat me zal gaan helpen.Ik hoop dat ze aanslaan en dat ik een beetje pijnvrij ga worden, heb er nog wel mijn bedenkingen tegen, want ben niet meer zo op die medicijnen, maar de arts zei ook, waarom zou je pijn lijden, en nu kan je nog veel, en je weet niet hoe je bent over een paar jaar en daar gaf ik haar wel gelijk in.

Ik ben geholpen in het waterland ziekenhuis in Purmerend, door Dr. Hoekstra, een zeer fijne arts, die me meteen onderhanden nam, woensdag had ik een afspraak, ze heeft gelezen wat ik had, maar toen ik  binnen kwam, zei ze meteen: vergeet wat je allemaal hebt doorgemaakt, en begin opnieuw. Dus meteen naar de vampier, bloedonderzoek, vrijdag spieronderzoek. maandag voor een lumbaalpunctie , dinsdag door de MRI scan en afgelopen maandag had ik de uitslag.

De 16de mei heb ik een afspraak,  als ik me goed voel kan het per telefoon,en anders moet ik terug komen naar Nederland, waar ik nu onder behandeling blijf

Ook heb  ik info van een arts gekregen in Leiden, een homeopaat ,die werkt  met mensen , die fibromyalgie hebben, en daar  goede resultaten  mee heeft. Heb de medicijnen aangeschaft,    maar ik weet nu niet of ik die samen kan gaan gebruiken, met wat ik van het ziekenhuis heb gekregen.

Ik had helaas geen tijd om dat maandag nog uit te zoeken, dus neem van de week even contact op met Leiden.

Ik ga vandaag de eerste pleister plakken dus weet niet hoe ik me ga voelen, als ik de bijsluiter lees, !!!!! grinnik, dan kan ik allemaal bijwerkingen krijgen, dus zie wel, dus het even rustig aan doen.

Hoop gauw weer opgang te komen.

Groetjes joke en allemaal een fijne dag

45 opmerkingen:

 1. Welkom thuis
  Maar zeg je nu dat je fibromyalgie hebt? Of heb ik het verkeerd begrepen? Zo ja join the club

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Joke, Blij dat je weer thuis bent. Hopelijk helpen de pleisters. Mail je binnenkort. Moet nu naar de tweede cursus dag. Doeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer thuis bent Joke. Hoop voor je dat de pleisters helpen. Sterkte.
  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoop dat je ieder geval pijnvrij kunt worden. Fijn dat die arts zo goed luisterde en opnieuw begon met de onderzoeken etc. Daar heb je wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede, doortastende en verstandige arts heb je getroffen!
  Alle goeds gewenst,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je weer thuis bent. En fijn dat het een naam heeft, dan kun je het beter plekje geven.
  Nou je bent wel door een hele molen gegaan zeg. hopelijk dat de medicijnen aanslaan en dat je het met telefonisch consult af kunt.

  Groetjes en fijne dag Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig ben je weer thuis.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je weer thuis bent,hopelijk helpen de pleisters die je meegekregen hebt.
  warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je weer "op honk" bent. Ik hoop echt dat de pleisters gaan werken zonder al te veel bijwerkingen en dat je weer lekkerder in je vel gaat zitten daardoor. Heel veel toitoi!
  Groetjes Ella

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ging je missen Joke, maar ben blij dat je ziekte een naam heeft. Dat scheelt de helft van de pijn. Niet weten wat je mankeert, maakt vaak nog veel zieker. Natuurlijk hoop ik voor je dat de medicatie aanslaat. Doe inderdaad rustig aan en we horen weer van je....
  Liefs, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat dat nou zo lang heeft moeten duren om vast te kunnen stellen, onvoorstelbaar. Ik hoop dat de pleisters werken en dat je niet te veel last krijgt van bijwerkingen.
  Je grinnikt over de bijwerkingen...ga je er high van worden of zo? Kun je misschien ook een joint nemen..grinnik..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat je er weer bent! Ik heb je berichtjes gemist,maar gelukkig weet je nu wat er mis is.
  Scheelt enorm, nu je weet hoe het heet, Ik dacht al aan neuropathie? Lijkt er heel erg op. Maar hoe dan ook,als de medicijnen maar helpen,en de dokter heeft gelijk, waarom zou je pijn lijden als er medicijnen voor zijn?
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fibromyalgie is een duister iets.Ik heb daar ook stad en land voor afgereisd en uiteindelijk was het dat niet. Maar wat wel?? Ik hoop dat het voor jou goed werkt en dat je er baat bij hebt. Enne....geen bijsluiters lezen hoor, daar wordt je alleen maar ziek van.Hopelijk is je tijd hier toch nog gezelig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Joke, fijn dat je goed weer thuis bent gekomen. Probeer gewoon de pleisters en de eerste week kun je wel bijwerkingen hebben,maar wel even doorzetten. Zelf heb ik lyrica voor de zenuwpijn in mijn benen gekregen en de eerste week was ik aan het zwalken door de kamer,maar dat ging over en nu ben ik blij dat ik ze gebruik, het lopen gaat inmiddels veel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn dat je weer thuis bent en nu weet wat het is. Ik hoop voor je dat de pleisters je pijn verzachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja Joke, zo zie je maar, dat zoeken loont! Je weet nu in ieder geval hoe het heet en dan is het voor de behandelende artsen ook een stuk makkelijker!
  Ik had me zo voorgenomen om je even te bellen als je in Nederland was, maar de tijd is omgevlogen en nu ben je alweer in Zweden....
  Volgende keer dan maar weer.

  Sterkte en een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Veel sterkte, Joke! Fijn dat je er weer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat je er weer bent, heb je gemist. Is fibromyalgie en het het kleine zenuwstelsel wat is aangetast hetzelfde? Ik zou eerst de pleisters proberen en niet twee dingen tegelijk, anders weet je niet wat er helpt. Groetjes Jessie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fijn dat je er weer bent Joke. En dat je klachten nu ook een naam hebben. Hopelijk werken de pleisters goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eindelijk een naam voor je pijn en lichamelijke ellende. Ik hoop voor je dat de pijnpleister helpen. Zijn dat morfine-achtige pleisters? Veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Joke, heb veel aan je gedacht (en je berichtjes gemist) en hoopte dat je nu zou weten wat je onder de leden hebt.
  k hoop dat de pleisters je pijn wegnemen of iig alles dragelijk maken voor je.
  sterkte en fijn dat je er weer bent.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Welkom thuis en in blogland.Hoop voor je dat de pleisters gaan helpen en lees maar niet teveel in de bijsluiter.Duim voor je dat je echt minder pijn zult hebben.
  Rust lekker uit en dan zien we binnenkort weer je gezellige berichtjes.
  Stor kram!
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je hebt nu een naam, niet dat je daar veel aan hebt, maar ja, het moet maar, ik leef met je mee. Hopelijk geven de pleisters je een pijnvrije periode, want je wordt er zo moe van, dat kunnen de meeste mensen zich geen voorstelling van geven, pijn vreet energie.
  We hebben in ieder geval lekker kunnen lachen met elkaar en Dick wil nog wel een poesie van jou ;-))
  Hou je goed meis, ik hoor snel van je.

  Dikke knuf
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Welkom thuis. Ik hoop dat de pleisters helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Joke, fijn dat je weer thuis bent. Ik hoop voor je dat de pleisters gaan helpen. En ja, die bijwerkingen... Een oom van mijn vader (die 103 is geworden) zei altijd: Ik neem geen medicijnen, want als ik iets voor 1 klacht neem, kan ik er door de medicijnen wel 6 bijkrijgen. Hahaha! Dat was echt een grappige man. Maar ik hoop voor jou, dat het de pijn wegneemt of in ieder geval vermindert en dat je er géén bijwerkingen van krijgt.
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wwwwwwelkom thuis en hopen dat die medecijnen je zullen helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Welkom thuis lieve Joke. Wat fijn dat je zo goed onderzocht bent zodat je eindelijk weet hoe je toch aan die pijn komt. Voorzichtig je medicijnen proberen en wie weet gaat die akelige pijn op de loop.
  Rust maar even lekker uit en ik kijk uit naar je mooie logjes.
  Sterkteliefs Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Fijn dat je terug bent, en nu eindelijk weet hoe je ziekte heet.
  En wat een geluk dat je een arts trof die meteen alles nakeek en niet over 2 weken weer komen enz. enz. Doe wel voorzichtig met twee verschillende type's medicijnen. Zou eerst de pleisters eens uitproberen geen baat dan de anderen. We horen wel hoe het verder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoop voor je dat de pleisters helpen. Sterkte!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Neem rustig de tijd voor jezelf.
  Gr. Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dag Joke weer ver weg in het hoge Noorden! Fijn weer thuis te zijn hè?! Heb je een goeie reis gehad? Angus en Simba door het dolle!
  Ik hoop van harte dat je baat hebt bij die pleisters. Groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Fijn dat je weet wat het is. Bijsluiters maken je niet beterIk lees niet verder meer dfan 'vaak'.
  Lekker thuis in je eigen omgeving geniet er vaan.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Het beestje heeft een naampje en nu moet je dus leren hoe het te temmen! Wat betreft die andere medicijnen ku je gewoon innemen hoor, dat botst niet, maar je kunt het altijd vragen bij de apotheek! Hou je taai en hoop dat de pleisters aanlaan, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat fijn dat je weer thuis bent! Ik hoop dat de pleisters goed helpen de pijn te verlichten. Ik lees nooit bijsluiters!
  Alle goeds toegewenst!
  Een lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat is dat goed geregisseerd in het ziekenhuis. Het moet je wel goeddoen nu je pijnen een naam hebben. Geeft een stukje erkenning. Nu maar hopen dat alles helpt om de pijn te verzwakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi hoi, fijn dat ' het ' een naam heeft, helaas dat er niks aan te doen is.
  Als je de apotheek belt waar de pleisters vandaan komen en dan zegt hoe het andere spul heet, dan hebben zij dat zo gevonden en kunnen je dan haarfijn vertellen of het matched.
  Ik hoop voor je dat pleisters hun werk doen. sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Fijn dat je weer Home bent en dat je de pijn wat kunt temperen.
  Hopelijk helpen de pleister goed.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo Joke ik ben blij voor je dat je ziekte een naam heeft. Veel succes met de pleisters en die bijsluiters moet je niet lezen. Die fabrikanten moeten zich indekken voor bijwerkingen. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Blij dat je teru thuis bent. Hoop dat je pleisters je helpen en dat je wat opknapt. Ik wens je veel sterkte toe! Een troostknuffel van me uit Brudde Carine-Patchworkstar

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hoi Joke,

  FIjn dat alles nu een naam gekregen heeft, dan is er hopelijk wat aan te doen. Ik hoor van meer mensen dat ze dit traject hebben moeten doorlopen, en eindelijk de diagnose gekregen hebben. Ik wens je veel sterkte en pijnloze dagen toe.

  Groetjes
  Sylvia Kaptein
  HandmadeHome.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Je bent dus weer thuis. Wel een heleboel onderzoeken gehad! Nu je klachten een naam hebben en duidelijkheid hebt gekregen, wet je ook beter hoe je er mee moet om gaan. Ik hoop van harte dat je pleisters gaan helpen.
  Fijn dat je een prettige arts tegenkwam die je serieus nam. Hopelijk heb je toch ook leuke dingen gedaan in Nederland. Sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Fijn dat je weer thuis bent. Gelukkig weet je nu wat je hebt. Hopelijk helpen de pleisters. Doe geen 2 dingen tegelijk anders weet je niet welke werkt.
  Hou je taai.
  Kram Piets

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Joke, ik ben blij voor je dat je eindelijk weet wat er aan de hand is. Ook al kan er niet veel aan gedaan worden is het nog steeds beter dan in het ongewisse te leven. Met je pleisters blijft het hopenlijk leefbaar.
  Fijn dat je evengoed een leuke tijd gehad hebt in NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hallo Joke,

  Ik heb even bijgelezen op jouw blog. heb namelijk een blogpauze gehad. Fijn dat ontdekt is waar je pijn en beperkingen vandaan komen. Maakt het minder geheimzinnig en eng. Hopenlijk werken de pleisters. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita