dinsdag 8 november 2011

Nu jullie hebben dus nu al mij Alba Amicorum gezien

maar wat is dat eigenlijk, Wat betekent het eigenlijk!

Deze zijn nu te vinden op  deze site klik op dit

Een liber amicorum (Latijn voor 'vriendenboek') is in de moderne betekenis: een bundel voorzien van veelal persoonlijke teksten en illustraties die door vrienden en/of collega's aan iemand wordt aangeboden ter gelegenheid van een jubileum of afscheid. Het liber amicorum is ontstaan uit het Album_amicorum

Onder kinderen, met name meisjes, is lange tijd het Poesiealbum populair geweest.
Dit zijn mijn 2 poëzie albums, ik begon met mijn eerste album op 20 Mei 1963,dat was de blauwe en de tweede op 30-12-1964.
 Een gedrukt liber amicorum is nog altijd een geliefd middel om waardering te uiten voor de betreffende persoon. De inhoud kan variëren van een bundel wetenschappelijke bijdragen tot een verzameling persoonlijke verhalen.

Een latere opvolger, nog altijd in zwang, is het vriendenboek. Daarin kunnen vrienden, vriendinnen en familieleden hun gegevens en een persoonlijk woord of gedicht schrijven. Een verschil met het moderne liber amicorum is echter dat de eigenaar van het vriendenboek of poëziealbum zelf de mensen vraagt iets in het album te schrijven.

(tekst van Wikepedie)

Als ik nu in mijn albums kijk! Vraag ik me vaak af! waar zijn die mensen gebleven, maar er zijn er ook vele overleden, veels te jong helaas.
Ook heb ik er weer een paar terug gevonden via school bank, heb leuke ontmoetingen gehad, maar ook dat gaat weer over!

Nog een paar dagen en dan ben ik terug,

Groetjes Joke

Ik wil iedereen bedanken, die mee gedaan hebben aan de ruil, maar ik hoop misschien in de toekomst nog wel eens met dames te ruilen12 opmerkingen:

 1. Hopelijk zien wij elkaar bij je volgende bezoek, maar het was voor mij onmogelijk om naar Purmerend te komen, maar wat in het vat zit....

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ruil was het, jammer dat we zijn gestopt, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi joke, enig en dierbaar zo'n album amicorum.... Ik heb ooit een bijzondere gekregen bij mijn afscheid van mijn werk, misschien dat ik daar ook eens over zal schrijven.
  Groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb weer genoten van al die kleine kunstwerken. Goede terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, het wordt weer tijd om mijn eigen poëzie-album tevoorschijn te halen. En ook dat van mijn moeder heb ik, moet ik ook weer eens doorbladeren. Ik ga het meteen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het zijn dierbare herinneringen, contacten verwateren, we groeien uit elkaar, zo gaat het nou eenmaal. Vroegtijdig overlijden van een klasgenoot of oud-collega is altijd verbijsterend om te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blogje roept duidelijk nostalgie op. Ik heb ook mijn poeziealbum nog en dat van mijn moeder ook.heb bij mijn pensionering ook een fantastisch boek gekregen met de, bij ons op school, bekende A-viertjes. Kijk ik graag nog ens in.
  Hoop dat ze je in Nederland hebben kunnen helpen en dat je een leuke tijd hebt(gehad)
  Kramar
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om al je ruilingen zo bij elkaar te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ..en ik vond het prachtig al die AA's weer eens te kunnen aanschouwen.

  Dat je maar een goeie thuisreis mag hebben...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk hoor om al die amicorums te hebben gelezen. Ook van je bezoekjes hier en daar heb ik gelezen, jij hebt een aantal heerlijke dagen achter de rug. Groetjes van Joke en weer tot blogs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was steeds leuk om te kijken en te lezen.
  Poezie albums waren leuk, het vriendenboekje, daar is naar mijn smaak niks aan.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Naarmate je ouder wordt is zo'n poezie-album alleen maar dierbaarder. Fijn dat je alle amicori weer hebt geplaatst, een mooi overzicht.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita