zaterdag 28 mei 2016

Silja3 weken geleden heb ik Silja leren kennen,
Ik belde Silja op, en zei, mag ik langs komen!! om kennis te maken !! Meteen heel enthousiast Jaaaaaaaaaaaaa koffie staat klaar. Silja komt uit Amsterdam, ze woonde niet ver van mijn ouders vandaan, en dan merk je hoe klein de wereld kan zijn.

Dit zijn schilderijen  van Silja

 Silja is een kunstenares, die heel veel mensen helpt, om uit hun isolement te komen , in Edsbyn heeft ze haar werkplaats.

  Iedereen is welkom, de deur staat open voor iedereen, die eenzaam is, drugs /alcohol problemen hebben,,psychische problemen, en zich hier kunnen uiten, in hun creativiteit.

 Sinds deze week heeft Silja het bezit gekregen over het hele gebouw, en ben super blij voor hen, dit houdt in, dat ze nu ook bij slecht weer, veel plaats hebben om verder met hun projecten te gaan.

Silja werkt me afval, karton, kranten, er is geen geld om materiaal aan te schaffen dus gebruiken ze alle middelen die ze krijgen,
Dit was 2 weken geleden. giraf in opbouw
Gisteren stonden er 2
Iedereen is welkom met of zonder problemen, en je doet er zeker heel veel inspiratie op .
De tentoonstelling in Edsbyn is tot morgen 29 mei, daarna kun je Silja haar werkplaats bezoeken in Edsbyn, de deur staat open voor iedereen.

Kijk mee naar de fotos en verwonder en bewonder

Bij mooi weer, kunnen ze buiten werken ,

Bij mooi weer werken ze buiten
 Hier zijn ook de asielzoekend welkom.

Rechts staat Ali

Dit zijn zijn schilderijen,
Over deze mammoet, daar zit een verhaal achter.

  Silja droomde 3 nachten over een mamma mammoet en en haar kind, ze zei tegen hem, ga de wereld in, wij zijn de laatste 2, jij moet ons raas redden maar baby wou mamma niet verlaten, en ja en dat was het einden van de mammoet familie.

Een paar dagen later had Silja 2 grote zakken met afval, en opeens zag ze het, dit zou haar mammoet kind worden , en zo leeft baby mammoet verder......
Ik hoop dat jullie net zo mee genieten als ik elke keer doe, want wat deze mensen allemaal maken, is schitterend....

Fijne dag allemaal groetjes Joke

8 opmerkingen:

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita