dinsdag 11 augustus 2015

Vrijdag morgen, 7 uur......

was klaar wakker en dacht! wat ga ik doen vandaag, dus maar in swiffie gestapt, en haar laten beslissen waar we naar toe gingen! nu ze heeft me weer op de mooiste plekjes gebracht. Zo daar gaan we........

Het is eerste dat we aan doen is Strömsbruk, naar een hotel Kustleden, gesitueerd aan de Baltic kust ongeveer 20km ten noorden van Hudiksvall. wat een klein paradijsje, je kan er echt van alles doen  (link) , vissen , Kanoën, etc...... en je kan daar heerlijk lunchen, en kwam nog een oude bekende tegen van de Alfa club, dus dat was ook nog even gezellig, zo zie je maar weer 100km verder van huis,
De eigenaar zelf is een enthousiast fotograver, en beneden heeft hij een klein museumpje met camera´s vanaf de eerste die is uitgebracht..


overal rondom in het hotel, hangen mooie fotos van hem.
en dit was een tentoonstelling van hoeden, die tevens te koop waren.
Zo we gaan weer verder , in het zelfde dorpje is elk jaar een grote loppis, nu ik was van deze erg onder de indruk, alles was netjes gewassen, gemangeld, gestreken, en dames wat een winst aan textiel, heb daar dan ook een uurtje met open mond rond gelopen.
In dit huis is de linnen loppis, en in de tuin staan tenten vol met anderen spullen en nog een hele dubbel garage! je staat met open mond te kijken, waar komt het allemaal vandaan


Een hele tafel vol met dit schitterende handwerk, ik moet echt nee tegen mijzelf blijven zeggen, want anders kom ik met koffers vol thuis.
Zo we gaan weer verder op weg naar Sjöboden in Stocka, maar eerst nog even door naar het einden van de weg, waar je de zee ziet liggen.

Dit is het dropje Rönnskar, dit soort dorpjes vind je overal aan de kust, oude vissershuisjes, die nu gebruikt worden als zomer huisjes.


In dit soort vissershuisjes worden vaak de tentoonstellingen gegeven, altijd een mooie locatie. en met veel zorg gedaan.

 Je ziet overal zoveel handwerk, dat ik me wel eens afvraag! Word er wel wat verkocht!.

Zo we gaan weer verder , op weg naar Mellanfjärden.

Ook hier weer, een schitterend tentoonstelling en verkoop van handwerk ,

Dit is beneden, hier is verkoop van verschillend handwerk
er is echt van alles te koop
Boven is de tentoonstelling
Dit zijn elanden schedels beschilderd, je moet er maar opkomen
 Maar onderweg ben ik ook vele anderen dingen tegen gekomen, wat denken jullie van dot Nostalgie museum! in Strömsbruk , Björkveägen 1.

het bevindt zich in deze schuur, waar ook tevens de moped club bevindt, er staan vele scooters en brommers uit alle jaren....en hebben daar hun clubhuisDe spullen zijn geschonken, of te leen aangeboden, je gaat echt terug in de tijd, en er komen veel herinneringen terug, was heel leuk om daar rond te dwalen....
In Harmångers bevind zich deze schitterende kerk  uit 1200, ik had geluk dat hij open was, want er was net een begravenis geweest , de dame die ik daar ontmoeten nam alle tijd voor me, om me door de kerk te begeleide, en de historie hier over te vertellen, een prachtig kerkje,
waar ik over ga schrijven op mijn Zweedse web-site.

en als laatste , dat was in Bergjö,

wat je hier nu veel in Zweden ziet, dat zijn winkeltjes, die 2 dehands spulletjes verkopen, maar die ze helemaal hebben opgeknapt, even in een modern jasje zijn gestoken.
Ik hoop dat jullie weer even mee genoten hebben, van een stukje Zweden, groetjes Joke


12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke vrijheid brengt dat autootje je, heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Joke wat een enige trip heb je gemaakt en wat veel prachtig handwerk..... zo leuk om mee te mogen dwalen door al dat moois, dank je wel... kom je niet boordevol ideetjes terug na zo'n reisje?
  Zomerse groetjes voor jou en Angus,
  Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtrit heb je gemaakt. Wat een diversiteit aan spullen zijn er tentoongesteld. Super zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie plaatjes en die auto heeft je toch heel wat vrijheid gegeven.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad wat een overvloed aan handwerken zie jij, prachtig hoor. In het dorpje Rönnskar hebben wij al eens overnacht. Leuk weer te zin. Groetjes Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige tocht alweer! Die schedeltjes zijn heel bijzonder, en het geborduurde motiefje is me heel bekend. Heb het geborduurd op een mini schellekoordje. Neem het voor je mee als we elkaar ontmoeten!
  Wat was er weer veel mooi linnengoed te zien, op je tocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterend Joke, wat heb je weer veel moois gezien!!
  Oh al dat handwerk…….
  prachtig
  lieve groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt een schitterende toer gemaakt ! Er is zoveel bijzonders te zien, ik heb er ook van genoten.
  Leuk dat je dit kan doen!!!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge, dat was veel voor één dag! Wat veel enige verschillende dingen, buiten en binnen. Genieten! Die Swiffie weet daar wel de weg, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Was weer even lekker meegenieten Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb zeker mee genoten en wat hebben ze daar toch veel moois en wat zou ik graag in al dat linnengoed duiken! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb zeker mee genoten en wat hebben ze daar toch veel moois en wat zou ik graag in al dat linnengoed duiken! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita