woensdag 26 februari 2014

Dit is het eerste resultaat van mijn merklap met Zweedse brei patronen....

in de toekomst misschien weef patronen.

Vorig jaar kreeg ik een pakket met breipatronen van mijn vriendin Ingela, ontworpen door Britt Marie Christofferson.Zij werd in 1937 geboren en is een van de bekendste ontwerpster in Zweden. (web-site)

Ben met deze begonnen:
Deze foto is uit het digitale  archief van het Nordisk museum, willen jullie daar een kijkje nemen, druk dan op deze linken deze link waar je alle truien ziet,waar je het meest, mooie en schitterende breiwerken vind en historie , over het Zweedse breiwerk.

Dit patroon dateert uit de periode 1835-1875, Hij word in 4 kleuren gebreid , zwart, rood ,groen en wit.

Dit is een dames trui patroon, uit Bjuråker,in Hälsingland en bevind zich in het museum in Hudiksvall. Dit patroon dateert uit 1872.


Ik pas het patroon een beetje aan, en houdt het alleen in, zwart met rood, maar wil het wel , zo origineel mogelijk proberen te houden.

Dit is weer echt een project, waar ik van kan genieten, want je weet van het begin tot aan het einden niet hoe het zal uitvallen!! Als het af is, dan heb ik 2 en halve meter ,Zweedse patronen.

Ik gebruik linnen van Jookies, in Holland en de kleur rood is DMC 304 en zwart.

Nu wil ik even jullie mening vragen!! zal ik de namen van de steden erbij borduren! en zo ja, zal ik dat dan, onder het patroon doen, of in de zijkant bv. links, de naam van het dorp, en rechts het district!!

Word vervolgd ik wens jullie allemaal een fijne dag toe groetjes Joke.

Ps: even een update, ik was van de week bij de dokter, het is geen gordelroos, maar omdat ik dus schade heb aan mijn hele zenuwen gestel, is mijn rug aangetast met iets!! wat geen idee, maar het lijkt dus of ik de waterpokken heb over mijn hele rug.Ik heb nu speciale crème om de pijn te verzachten,

Plus morgen donderdag, moet ik een kleine opratie ondergaan, want heb een grote plek op mijn rug die ze niet vertrouwd, dus dat word morgen weg gehaald en op kweek gezet.

En even dit Angus heeft helaas de Vasaloppet niet af kunnen maken, in de 2 controle post,  stortte hij in met zijn hart, en eindigde in het ziekenhuis, gelukkig geen hartinfract, maar hij heeft aritmia, en daar moet nu naar gekeken worden, maar wij wisten al dat hij deze problemen had. Dus nu heeft het verbod gekregen, om zondag niet mee te doen aan de Vasaloppet, en hij moet naar een hart specialist.

18 opmerkingen:

 1. Joke, succes met je nieuwe project en jij en Angus veel beterschap toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je weer met een mooi borduurwerk bezig, fijn dat je daar blij van wordt. Heel veel sterkte allebei, want er zijn toch best wel weer zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je borduurwerk is schitterend!
  Ik wens jullie beiden veel sterkte!
  Groetjes, Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig Joke, ik zou zo aan dat evst willen beginnen. En sterkte jullie beiden met de lichamelijke zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerst Angus, wat een schrik en ik wens hem sterkte en misschien kan er toch iets aan worden gedaan, zodat hij volgend jaar weer wel mee kan doen! Dan jouw schitterende borduurwerk, kijk er met bewondering naar en ik denk dat de namen in de zijkanten erg leuk zullen staan en je zo een mooier doorlopend geheel zal krijgen! Hou je taai en sterkte ook voor jou, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een pracht borduurwerk gaat dat worden.
  Beterschap met Angus. Dat was een hele schrik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oef, dat zal een slag zijn voor Angus dat hij niet mee mag doen. Beterschap voor hem (en jou ook).
  Ik zou de naam van de stad er wél bij borduren. Dan krijg je een soort naslaglap met verschillende patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel bewogen blogje. Wat een mens allemaal kan krijgen aan last aan en in zijn lijf. Veel sterkte zowel met Angus als voor jezelf. Maar wat een prachtig borduurwerk, ik kan me voorstellen dat je daar helemaal van opkikkert. Ik dacht eerst al dat je het vestje voor jezelf gemaakt had. Wel heel erg mooi. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk die folklore patronen. Heel veel sterkte met jullie gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel sterkte met jullie gezondheid. Sneu voor Angus dat hij nu niet mee kan doen.
  Je moet echt de namen van de plaatsen en streken erbij zetten. Werk je de streken in een willekeurige volgorde of heb je de kaart erbij. Altijd leuk om te zien hoe een patroon verandert over"de grens "van een streek.
  Veel sterkte en ook veel succes met je mooie borduurwerk.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi nieuw project. En veel sterkte voor jullie beide. Het zit je ook niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Joke.

  Je vroeg of ik je een mail wilde sturen over de klossen.Ik heb jouw e-mailadres niet dus doe ik het maar even op deze manier. De klossen zijn te koop bij Naald en Draad.
  Hierbij de site van hun en daar kan je zien waar je eventueel inlichtingen kan inwinnen.

  http://www.naaldendraad.com/

  Ik hoop je hiermee van dienst te zijn geweest.
  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Joke. Dat is schrikken met Angus. Wens hem maar beterschap. Over je borduurwerk, wat prachtig wordt, ik zou daar geen namen bij borduren maar de informatie aan de achterkant zetten.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het borduurwerk is prachtig.

  Jammer dat het met jullie gezondheid wat minder gaat.

  Ik wens jullie het allerbeste en een spoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hej Joke, wat een tegenvaller voor Angus, maar gezondheid gaat voor. Jij ook sterkte met je onderzoek. Je borduurwerk van breipatroontjes is prachtig. Een naam erbij is wel leuk. Ik weet niet of het nog aan de zijkant past. Als je het ertussen borduurt weet ik niet of je genoeg stof hebt. Kram!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dus als ik het goed begrijp, zet je het breipatroon over in een borduurpatroon? Geen woorden ..........

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En nu ook even op je weblog kijken..........Als ik dit zo allemaal lees dan denk ik dat je heel blij bent met de ontspanning die je vindt in het handwerken.
  Sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een super idee om een Zweedse randjes lap te maken. Prachtige randen heb je al gemaakt. Is het niet een idee om de plaatsen na de randjes te borduren. en dan wat verspringen van link, midden reschts. Ik weet niet hoe ik het duidelijker moet schrijven. Jij beterschap en hopen dat de kweek geen enge berichten gaat geven. Angus ook veel beterschap. Die moet even rustig aan doen met z'n protensterende hart.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita