dinsdag 16 juli 2013

Sommarsalongen in Ljusne 2013Dit is een gedeelte van mijn dagje uit, klik hier dan kan je de rest van de dag volgen
Konstkraft Ljusne is  een ontwikkelingsproject voor Ljusnevägen dat begon in  de zomer van 2011 en werd verder voor twee jaar goedgekeurd. Het project heet Art Kraft en heeft zijn oorsprong in twee van de studies die in Söderhamns gemeentelijke ontwikkeling initiatief heeft uitgevoerd "Ljusnevägen bij Ljusnan mond." Kortom, het gaat met behulp van cultuur en hedendaagse kunst dragen bij aan een levendige en groeiende badplaats.
 Hedendaagse kunst speelt een cruciale rol en fungeert als de drijvende kracht en de industriële geschiedenis is de schakel tussen de de afbeelding , zowel oud als nieuw. Transparantie en participatie zijn de sleutelwoorden voor de gehele onderneming,
 
Barboda Amiri,"arbeta vid spinnenerifabriken in Sorforsa"


De activiteiten van art Kraft´s dit jaar,omvatten workshops, en een  tentoonstelling, begeleide wandelingen en activiteiten in de smederij. Zo om  naar nieuwe manieren en vormen te vinden voor het industrieel erfgoed , en zo te  profiteren van het tijdperk toen de industrie een belangrijke en leidende rol in de samenleving gehad.

Pia Forslöf-Nilsson
Hedendaags kunst is  een hulpmiddel voor een samenleving om de toekomstvisie  van de plek als kunst te creëren. Een plek om de creativiteit van de lokale bewoners te stimuleren, maar ook het aantrekken van buitenstaanders. Het industriële erfgoed dat Ljusnevägen kenmerkt helpt versterken participatie is een voorwaarde voor het succes van dit project. 
Pär Ljusberg
De doelgroep van het project zijn bewoners, part time bewoners en bezoekers, zoals de duizenden bezoekers die elk jaar naar het openlucht bad in Ljusnevägen of minstens zoveel visser die naar het resort te komen voor de dag, met het doel om hun verblijf te verlengen door het aanbieden van aantrekkelijke activiteiten en goede service .
Ragnhild Sandelius Brodow
Göran Strandow  "Komosition med kätting"
Bo Söderdtröm
Gunilla Löfgren, deze waren bewerkt met stof en garen
Gudrun Åsling "Oordningar Tempelmålning"
 Alleen het gebouw is al de moeite waard van een bezoek...................
Ja het was weer een leuk dag je uit...................Hoera voor de zomer, dan moet je echt snel zijn hier, want een seizoen duurt nooit langer dan 4 tot 8 weken, half augustus gaat alweer veel dicht.... dus dames sorry dat ik weinig langs kom, maar ik ben echt doodmoe na zo een dag, en dan wil ik het jullie wel even laten zien, en er over schrijven, maar dan gaan de beentjes omhoog en dan ontspan ik voor de volgende dag, want is het mooi weer! ja dan is jookje weer opstap.

Fijne week allemaal groetjes Joke.
 

6 opmerkingen:

 1. Wat laat je ons weer genieten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die hondjes, enig, die mochten hier wel staan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Johanna

  Looks like a lovely day out, the photos are great!
  Have a good day (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel modern hoor. Ik vind die boot leuk! En geniet maar lekker van die korte zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rust jij maar lekker uit, voor het volgend uitstapje!.We krijgen het zeker weer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tentoonstelling. Het gebouw zelf vind ik ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita