donderdag 11 juli 2013

9 Juli was het een hele warme dag hier.....................

dus mijn scooter in orde gebracht, en opstap gegaan, die dag heb ik meer dan 106km gereden, gaan jullie mee,en ja hoor we stoppen onderweg heel veel, zodat jullie veel loppisen vandaag zien, en veel moois aan natuur en gebouwen.

Daar gaan we dan..............................
Dit is de Hembögdegården in Söderala, dit is niet ver van ons vandaan, en er word veel georganiseerd tijdens de zomer maanden,maar hier zijn we al vaker geweest,dus blijven we niet lang staan.
we komen nu langs Söderalla kyrka, een schitterend kerk van binnen, waar ik eerdaags op mijn Zweedse site ga schrijven, maar even een voorproefje hoe het er van binnen uitziet.
Schitterend schilderingen.

Zo daar gaan we weer, op naar de eerste loppis,
dit project is gestart in 1993 om Baltische landen te helpen.
en er was weer genoeg te vinden, schitterend textiel en handwerk en ja hoor weer Hollandsche bordjes, maar deze keer niets gekocht, want als je op je brommertje bent, kan je niet veel meenemen.

Zo we gaan weer verder,
Dit is Mo Kyrka, een vrij moderne kerk van binnen,
maar met een schitterend altaar kleed
en een schitterend vloerkleed
 en bij de uitgang lagen deze boeken, die je mee kon nemen.
 Elk jaar word door de kerk een nieuw boek uitgeven, vorig jaar heb ik mijn boek doorgeven aan Corrie mijn vriendin.

Zo het is even tijd voor een kopje koffie dat doen we hier.
Zo we gaan weer verder, O stop daar is weer een loppis, even kijken wat we daar weer tegen komen!
Dit is een oud kerk gebouw, een meneer kwam op me af, en we raakte aan de praat, bleek het een oude vriend van Angus te zijn . Nu heb gezegd, dat als Angus en ik langs kwamen, we even op de koffie zullen komen,
Hij heeft zelf in de vliegwereld gezeten net zoals Angus, dus overal in de loppis vind je spulletjes wat met zijn vak te maken heeft, zelfs zijn uniform (niet te koop) staat daar als herdenking van zijn werk, en overal heeft hij vliegtuigjes hangen. Zijn vrouw was meer op het handwerk gebied , en ook daarvan lagen de nodige dingetjes te koop.
 Maar het werd weer tijd om verder te gaan,in de verte zag ik het al weer een loppis, in dit prachtige dorpje
De dame kwam net naar buiten, om het open te doen, ik ben haar daarna nog een paar maal tegen gekomen,op anderen locaties, ook met haar had ik een heel leuk gesprek , ze vertelde met dat de boerderij nu niet meer in werking was, omdat haar broer, allergisch was voor dieren, dus hebben ze alles opgedoekt. Zij zelf woonden en werkte in Oslo.
Je gaat dit soort gebouwen dan binnen, maar het is ook meteen een klein museum, want al de machinerie staat er nog steeds.

Zo daar gaan we weer,de dame vertelde me, dat als ik even de kant van Rensjö opga, dat daar nog een loppis was,
 Ook weer zo een schitterend mooi oud gebouw, met veel schitterend handwerk, en oude spulletjes,

 en overal waar je rijdt zie je dit soort natuurschoon
en de de geuren, wat heeft Zweden toch een mooie natuur en zo weids,je kan uren op een weg rijden, zonder een auto tegen te komen.

Zo het is bijna 1 uur,
op naar Erikshjälpen,  een goed doelen winkel , voor de 3de wereld,ze staan al te dringen voor de deur.................genoeg te zien, maar sterk in mijn schoen gestaan en niets gekocht.....................
Zo we slaan nu af vanaf Bollnäs, we gaan naar Växbo, en toen zag ik in de verte deze kapel staan, ik wist niet van haar bestaan af, dus even gestopt,
en wat was het schitterend daar binnen, .................................

zo we gaan weer op pad.
ik krijg nu wel een beetje honger! Jullie ook, ik weet een leuk restaurant, in Växbo Mill  heb alvast besteld voor jullie............

smakelijk eten....
zo nu nog even wat winkelen.....................(klik hier dan kan je zien wat daar allemaal te doen is)
schitterend handwerk............
en ze hebben weer schitterend porselein
 Nu wil ik wel naar huis, maar wat zien ik!!!!!!!!!!!!!! Loppis 1 km, nu die moeten we dan ook nog maar even bezoeken............
het is de moeite waard om even af te slaan, want wat stonden daar schitterende huizen...
en kijk Joke is daar ook, daar staat haar scooter........
 Zo nu word het tijd om naar huis te gaan, hoop dat jullie ook hebben genoten van deze rit, en ja jullie willen het geloven of niet!!! heb niets gekocht vandaag .

Fijn weekeinden allemaal groetjes Joke en ja als jullie niets van me horen, !!! ik ben veel opstap, de zomer is maar kort, en wat is het dan heerlijk om de omgeving te verkennen, zolang het kan....


19 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige rit, en wat laat je veel mooie dingen zien! Die kerkjes zijn ongelooflijk mooi! Die eerste lijkt wel een quilt van binnen.....;o) Als ik dat zo allemaal zie wil ik zo wel naar Zweden op vakantie!! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joke, wat had ik graag achterop dat scootertje gezeten, maar het is zo ook genieten met dit verslag van je heerlijk dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het 'probleem'. ManLief heeft de auto en ik op de brommer. Dat is af en toe maar goed want op een van je foto's (stuk voor stuk weer genieten) staat een oude kinderwagen. Ik zou die zo mee willen nemen voor de katten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om mee te rijden en vooral de prachtige omgeving te zien, het vloerkleed waar je een foto van had zou hier ook goed staan! Ook het eten smaakte heerlijk Joke, heb je ook wel voor mij afgerekend? hahaha. een mooie tocht, dank je. groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb ik weer genoten van je dagje uit joke. Wat woon je toch in een schitterend land. Lijkt me zalig om zo een dagje op de scooter langs al die mooie plekjes te rijden. Geniet er maar lekker van deze zomer. Wij rijden lekker met je mee hoor.

  Groetjex
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke rit en wat was jij sterk! Ik kocht pas bij de kringloop glazen ( had er weer een stel gebroken) en een kleine kop en schotel, zo leuk om daar te neuzen, maar zo leuk als jouw loppissen is het niet hoor! Er komen meteen herinneringen boven!
  Geniet van je ritjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om op zo'n rit meteen zoveel foto's te maken, daar kun je dan de hele herfst/winter nog van nagenieten! Dank je wel dat we mogen meegenieten!

  Groet, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een unieke rit was dit! Die mooie kerkjes en al die prachtige oude spulletjes, zie ik daar ergens op de foto schitterende linnen lappen? Wat een leuke dag was dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke rit, volgens mij moet je gesloopt zijn, maar zolang je geniet kan je een hoop aan.

  Groetjes
  Ines

  PS er zitten pornodames op je blog, een soort reclame?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk wat een fijne rit, en wat laat je ons meegenieten van het mooie Zweden. Knap van je hoor dat je niets gekocht hebt, want er was genoeg moois zo te zien. Groetjes Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooi tochtje met mooie kerken en lopissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jeetje wat een leuke dingen in de loppis en wat een mooi schilderwerk aan het plafond. Ik ben helemaal niet jaloers hoor, echt niet,hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weet je dat ik stiekem achterop heb gezeten??
  Wat een prachtig land toch waar je woont!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk tochtje en wat hebben we mooie dingen gezien. Je zat daar heel prettig op het terras van Vaxbo Linn, volgens mij. De HzG reis was hier ook, heerlijke lunch en zo leuk om rond te kijken! Niet alleen het terrein met de leuke winkeltjes, maar ook de dieren: twee vriendelijke hangbuikzwijntjes en mooie eenden. Wat een heerlijke omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Joke, het ziet er allemaal weer mooi uit. Jammer dat je niets kon kopen. Ik heb een fiets met grote tassen. Fiets met accu. Maar bij ons zijn niet van die leuke winkels.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat heerlijk dat ik even bij je achterop mee mocht scooteren door het Zweedse land, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super trip! Zweden is ook wel een mooi land hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb ik vandaag genoten achterop je mooie blauwe scooter.
  Het was een prachtige rit en heel veel moois gezien.
  Ga graag nog een keer met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik loop wat achter met lezen. Leuk allemaal he? Ik zie dat je o.a. ook bij mij achter bij Nygården loppis bent geweest Öppet nu o då (nu en dan geopend) hangt er na 1 augustus weer op de deur. Het is inderdaad dik genieten hier overal.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie wel voor jullie bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje,en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.

Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita